Matyó terítők

Őrizzük együtt a hagyományokat!

Az utánozhatatlanul gazdag magyar hagyomány közös örökség, az utódok fontos feladata, hogy megőrizzék elődeik hagyatékát. Legismertebb és legdíszesebb hagyatékunk a matyó hímzés is több mint 200 éves múltra tekint vissza, melynek legjellegzetesebb motívuma a pünkösdi rózsa.

Ez a kézműves hímzés motívum szinte az egész világon ismert, köszönhetően azon nagyra becsült emberek erőfeszítéseinek, akik nem engedték, hogy ez a technika és ez a szimbólum, feledésbe merüljön.

Vállalkozásunkat is ezért alapítottuk, hogy megőrizzük ezt a tudományt és művészetet, és gyarapíthassuk a magyar kézműves ipart. Ezekben a termékekben az a különleges, hogy mindegyik kézzel készül, története és lelke van. Ezáltal még értékesebbek, egyedibbek, hiszen egyes darabok akár hónapokig készülnek, gondos, igényes munkával.

Mindenféle textilre készítünk hímzést, legyen az matyó terítő, kendő, könyvjelző és bármilyen ruhadarab vagy kiegészítő. Manapság az ismert matyó és kalocsai mintás ruhák már a fiatal nemzedék ízlésével is összhangba kerültek, és keresett, divatos darabokká váltak. Termékeinkhez egyszerű hozzájutni, online is elérhetők, és megrendelhetők.

Őrizze Ön is velünk a hagyományokat, a magyar szokásokat, szerezzen be matyó hímzéssel díszített tárgyakat, kelméket. Mert a hagyomány az, ami fontos volt a történelemben, és a jelenben, és a jövőben is annak kell maradnia.


Adatlap megtekintések: 969


Tetszik az alkotó tevékenysége? Ajánld másoknak is!

Hibás adatot találtál, vagy nem működik a szolgáltató weboldala? Írj nekünk, hogy adatbázisunkat mindig frissen tarthassuk.