Mátraiwood

Gyermekkoromban Nagypapám mutatott nekem egy játékot. Egy fura alakú fadarab volt, melyen zsinegek és össze - vissza csavargatott drót darabok voltak. Az egész közepén egy karika függött, ami bármely húzogatás, csavargatás, rágcsálás, és a vele járó mérgelődés hatására sem akart különválni a fa szerkezettől. Nagypapám válltig állította, hogy de biz' az le fog onnan jönni! Először nehezen akartam elhinni. Mivel bíztam a szavában, amikor volt egy kis időm, kedvem,  lelkierőm küzdöttem vele és próbálkoztam megtalálni a megoldást. Talán akkor, az a délután indította el bennem a kíváncsiságot, hogy a megoldásokat keressem mindenben, amivel találkozom az életben!

Eltelt több és, egyszer csak előkerült a régi játék. Sokakat megvicceltem a régi feladvánnyal és arra gondoltan, biztosan volna még más fadarab vagy más kütyü, melyeken össze lehetne kuszálni madzagokat karikákkal, golyókkal. Abban is biztos voltam, hogy ezek másoknak is tetszenek majd, hiszen mindenkiben vagy egy nagy adag kíváncsiság! S jött az ötlet. Egyszerűen csak játszani kell!

Először keresgéltem régi könyvekből ősi, elfeledett játékokat, majd magam is kezdtem tervezni hasonlókat. Jöttek az ötletek és számtalan új forma és feladvány születet. Előfordult, hogy egy a padláson talált érdekes tárgy került hozzám, amelyről csupán találgatták mi is lehet. Néhány régi játék is így talált hozzám.

A játékok tervezésénél probálom megtalálni az egyedi formákat és lehetőségeket, ötvözve a régi elvekkel, sok - sok új ötletet beleszőve azokba. Folyamatisan fejelesztem, finomítom a játékok formavilágát, kivitelét és csomagolását ezért egyre kidolgozottabbakká és sok esetben bonyolultabbakká válnak. Fő szempont, hogy csak természetes alapanyagokból készüljenek és megtartsák a régi jellegüket, még akkor is, ha új köntösbe öltöztek!

Mátrai Zsolt

Adatlap megtekintések: 748


Tetszik az alkotó tevékenysége? Ajánld másoknak is!

Hibás adatot találtál, vagy nem működik a szolgáltató weboldala? Írj nekünk, hogy adatbázisunkat mindig frissen tarthassuk.