Czomba Imre

Czomba Imre egy Los Angelesben élő magyar zeneszerző, zenei producer és zenész, aki több, mint 20 éven át dolgozott olyan legendás előadókkal, mint Zorán, Presser Gábor, Ákos és Cserháti Zsuzsa. Majdnem két évtizeden keresztül volt az Experidance zeneszerzője és sokat dolgozott a Pesti Színház és Víghszínház falai között is. Több, mint 25 színházi show zenéje fűződik a nevéhez, amelyeket nagy sikerrel mutatták be Európától egészen Kínáig. Nemzetközi világversenyek hivatalos zenéi mellett, közel 70 film és televíziós műsor zenéjét írta. 2008-¬ban és 2009-¬ben, az augusztus 20-¬i nemzeti ünnep tűzijátékát kísérő zene komponálására is őt kérték fel. Több, mint 3 millió néző előtt mutatták be az ő zenéjére készített – televíziós nézettségi rekordot döntött – tűzijáték-műsort. Los Angelesben az Emmy Television Academy aktív tagja és számos hollywoodi produkcióban dolgozik.

" Cserháti Zsuzsa, Nox, Ákos, Eperidance. Csak néhány mérföldkő a szinte felsorolhatatlanul sikeres eddigi életműből. Czomba Imre hangjegyei szinte minden művészeti ágban nyomot hagytak, határon innen és túl." - STYLE:HU (2013)

"Közel 20 éve a zenei pályán, dalait énekelte már Cserháti Zsuzsa, Miklósa Erika, Kovács Ákos, Kulka János. Táncbemutatók, és színházi előadások zeneszerzője. Ő írta a 2006-os Úszó EB és az idei, 2013-as budapesti Judo EB hivatalos dalát, 2008-ban és 2009-ben pedig az augusztus 20-i Tűzijáték zenéjét komponálta. Kiváló zongorista, harmonikás, zeneszerző és hangszerelő." - ZENE:HU (2013)

Adatlap megtekintések: 796


Tetszik az alkotó tevékenysége? Ajánld másoknak is!

Hibás adatot találtál, vagy nem működik a szolgáltató weboldala? Írj nekünk, hogy adatbázisunkat mindig frissen tarthassuk.